De 8 kernprincipes - alchemie & leiderschap

Herken je dat het nu belangrijk voor je is om in jouw leiderschap volledig jezelf te zijn en je eigen plek volledig in te nemen? Wil je meer vanuit kracht en verbinding leiding geven en nemen? Lees hier meer over ons aanbod en neem vrijblijvend contact op.

Het programma 'De 8 kernprincipes van leiderschap' is de basistraining van de alchemie. Tijdens de training leer je meer over de 8 kernprincipes van de alchemie van leiderschap. Daarmee krijg je echt een gevoel waarover het gaat, wat je kunt verwachten en of dit een weg is die jij en jouw organisatie nodig hebben.


Type: Opleidingsprogramma

Startdatum: Nader te bepalen

Duur: Een dag

Locatie: Maarssen

Voor wie: Hoger management

Neem contact op

de kunst van het goud maken

Leiderschapspotentie ontwikkelen

We leven in een ingewikkelde tijd. Duidelijk is dat er veel krachten spelen die tegelijk invloed hebben op ons (individuele) leven en werk. Als leider of als vooroploper kun je steeds meer ervaren dat het op een dieper niveau niet meer klopt. Meestal brengt dat gevoelens van onrust, drukkende urgentie, over-spanning en machteloosheid met zich mee. Hoe doe je dit als leider? Hoe ga je hier mee om? Wat is het om tijd te maken? Wat zijn fundamentele antwoorden en richtingen in een tijd van overgang? Hoe zorg je dat je heel blijft en dat je in jouw centrum blijft? Hoe wakker je in deze tijd werkelijke potentie aan om vooruit te kunnen? En hoe integreer je dat wat je voelt en ervaart met dat wat je denkt?

i

Deze leerstroom is geen quick fix en geen short cut. Het is een leerstroom voor eindverantwoordelijken die voelen dat er geen andere route is dan deze. Laten we daarom contact hebben om te bespreken of het programma ook iets voor je is.

Neem contact op

Programma

De basistraining bestaat uit één dag. Je leert hierin de 8 kernprincipes van de alchemie stap voor stap aan vanuit het fundament: ‘Alles groeit vanuit de kern’. Van hieruit volgt, net als in de natuur, de rest ‘vanzelf’, volgens een circulair groeiproces. De training is zo ingericht dat ervaren, voelen, begrijpen en toepassen gecombineerd worden. In de training staan de acht kernprincipes van de alchemie van leiderschap centraal. Deze kernprincipes zijn:

1. Alles groeit vanuit de kern.
2. Het ware potentieel ontdekken.
3. Echte verbinding.
4. Natuurlijke orde: de juiste plaats.
5. Het samenbrengen van ervaren en begrijpen
6. Omring jezelf goed
7. Vorm volgt energie
8. Natuurlijke orde: heilige geometrie

Natuurlijk is er veel ruimte voor het ‘leren van’ en ‘delen met’ elkaar. Laat ons uitzoeken waar momenteel je prioriteit ligt en hoe je daar ‘nu’ mee aan de slag kan gaan. Wil je meer weten over de inhoud? Download dan onze brochure.

Dit is het resultaat:

  • Je leert dieper te luisteren naar de signalen van je lichaam
  • Je leert de taal van wijsheid van je lichaam. Zo kun je mensen en situaties beter invoelen.
  • Door de energie van de natuur beter aan te voelen, ontwikkel je meer vermogen om beter te weten wat je te doen staat
  • Je ervaart meer innerlijke ruimte en kunt beter omgaan met je beschikbare energie en hoe je batterij weer op te laden

Praktische informatie


Studiewijze:
De basistraining bestaat uit één dag. Tijdens de training leer je meer over de 8 kernprincipes van de alchemie van leiderschap. Daarmee krijg je echt een gevoel waarover het gaat, wat je kunt verwachten en of dit een weg is die jij en jouw organisatie nodig hebben.

Data fysieke bijeenkomsten:
Data worden afgestemd met de groep.

Doelgroep:
Deze leerstroom is geen quick fix en geen short cut. Het is een leerstroom voor eindverantwoordelijken van nu die voelen dat er geen andere route is dan deze; een zonder eindbestemming waarin we samen zullen moeten ontdekken. Voor bestuurders, directeuren en senior managers. Dit programma start bij acht deelnemers.

Vooropleiding en niveau:
Je hebt hbo- of academisch werk- en denkniveau.

Toelatingsvoorwaarden:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Voorbereiding en studiebelasting:
Je hoeft niets voor te bereiden voor dit programma. Gedurende het programma ontvang je oefenmateriaal. Het is wel van belang dat je de basismodule ‘De 8 kernprincipes van leiderschap’ hebt gevolgd.

Studiemateriaal:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Aanmelden en kosten:
De totale investering voor dit intensieve programma bedraagt EUR 875,-. Voor leden van het OBL netwerk kan dit programma onderdeel zijn van het lidmaatschap. Verder geldt:

  • Bij de prijs zijn de persoonlijke gesprekken inbegrepen.
  • Er zijn geen additionele kosten voor lesmateriaal.
  • Gespreide betaling is mogelijk.


Voor deelname vanuit een vrijwilligersorganisatie/stichting of deelname als particulier is een tegemoetkoming in de kosten bespreekbaar. Neem dan contact op met Marcel Tjepkema via marcel@clubgroeneveld.nl of +316 20979736.

De leermeester

Jouw metgezel

De leerstroom vormt zich in nauwe samenwerking met onze leermeesters. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Neem contact op