< Terug

Jaap Voigt

Leraar

Met een scherpe blik en een diep gevoel voor waarheid begeleid Jaap menig leider op zijn pad.

Het onbestuurbare, het niet-weten, dat vanuit het collectief eigenlijk geen richting meer krijgen, het hele principe van de democratie, we weten het niet meer.

Jaap Voigt

Jaap zijn ervaring is veelzijdig en rijk. In zijn jonge jaren speelde hij hockey op topniveau en nam in 1964 deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Na zijn sportcarrière en studie geologie ging hij aan de slag als organisatieadviseur. In de eerste instantie bij Philips, later als zelfstandig adviseur. Jaap begeleidde mensen uit de top van het bedrijfsleven als adviseur, leraar en therapeut. Jaap is medeoprichter van het opleidingsinstituut ITIP.

Jaap schreef verscheidene boeken waaronder ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ waarin hij weergeeft hoe de seizoenen door de mens bewegen. Ook vertaalde hij de ‘Dao de Jing’ uit het Chinees en voorzag deze van een toelichting waarmee de oude wijsheid ook vandaag toepasbaar wordt. Jaap zijn diepe verlangen is wijs te worden en op een goede manier te sterven.

Wil je Jaap alvast horen spreken? Eerder interviewden we hem voor onze podcast ‘Terug naar de natuur’. Beluister Deel 1 en Deel 2.

Waarom doe je het werk dat je doet?

Ik doe mijn werk omdat ik naast mensen wil staan zodat zij zich niet meer alleen voelen en hen ondersteunen weer heel te maken wat stuk gegaan is.

Jaap over OBL en Club Groeneveld:

Ik werk bij en voor OBL en Club Groeneveld omdat alle activiteiten tot doel hebben een beweging op gang te brengen die mens, samenleving en natuur weer met elkaar verbindt. Dat is hard nodig in deze tijd.

Verder lezen

Boekentip

Dit boek is de neerslag van Jaap zijn studie naar de invloed van de seizoenen op de mens. Het boek biedt een inspirerend en toegankelijk model voor een ieder die in een natuurlijk ritme wil leven en werken.

Jaap Voigt