Masterclass: Transitie naar Netto Positief

Wil je de diepte in met een groep gelijkgestemde leiders? Meld je dan aan. Lees hier meer over het programma en neem vrijblijvend contact op.

Het inspiriment ‘Er was eens een toekomst’ gaat over de onvermijdelijke en onomkeerbare transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Deze omwenteling brengt ons een betere, meer duurzame wereld en eerlijke maatschappij en heeft grote impact op onze systemen, instituten, bedrijven en ook op ons als mens. Hoe kunnen we ons het beste verbinden met de aandienende toekomst en waar liggen de kansen die we nu niet zien? Wat betekent dit voor moreel leiderschap en innovatief ondernemerschap?

Het inspiriment wordt verzorgd door Ruud Veltenaar. Ruud is filosoof (en boeddhist), TED-spreker, bestsellerauteur en faculty member bij Nyenrode University, waar hij deel uitmaakt van het Strategische Leiderschap Programma. Hij heeft een achtergrond en indrukwekkend track-record als business leader, serial entrepreneur en impact investor.


Type: Netwerkprogramma

Startdatum: 17.04.2023

Duur: 13.30 - 18.00 uur

Locatie: Maarssen

Inschrijven

Topexperts en -professoren

OBL masterclasses

Dit zijn masterclasses met topexperts en -professoren uit binnen- en buitenland. De inhoud heeft altijd direct betrekking op de organisatie en gaat over organisatierelevante thematieken als strategie, marketing, HR, finance en personeel. Het doel van de OBL Masterclasses is om jou als leider de juiste handvatten aan te reiken om jouw organisatie te verbeteren.

Programma & inhoud

We weten precies wat er aan de hand is met het klimaat en wat de problemen zijn in onze maatschappij en samenleving. We hebben niet meer informatie nodig. Ook is er technologie genoeg. We weten ook hoe we onze bestaande systemen en instituten moeten transformeren. Maar de grote vraag is: hoe verbinden wij ons als mens opnieuw? Met de natuur, met elkaar en met de bedoeling. Want de grootste transitie die ons te wachten staat is de transitie van ons zelf. Met de wetenschap dat als wij veranderen, ook de wereld een beetje verandert. Het is een reis naar binnen, die uiteindelijk bepaald of we als collectief de regie over de transitie voeren en de toekomst zelf vormgeven of dat we als slachtoffer van onze omstandigheden generaties lang achter de feiten en de crisis aanlopen. Beide scenario’s leiden tot Utopia voor Realisten: een betere wereld.


Samen met Ruud Veltenaar

Het inspiriment wordt verzorgd door Ruud Veltenaar. Ruud is filosoof (en boeddhist), TED-spreker, bestsellerauteur en faculty member bij Nyenrode University, waar hij deel uitmaakt van het Strategische Leiderschap Programma. Hij heeft een achtergrond en indrukwekkend track-record als business leader, serial entrepreneur en impact investor. Het inspiriment is niet alleen behoorlijk confronterend, actueel en fascinerend maar ook heel interactief. Gedurende de hele middag zullen diverse interactieve werkvormen het verhaal van Ruud afwisselen, versterken en verdiepen aan de hand van vragen, stellingen en debatten, zowel plenair als in kleine groepen.

Thema's die aan bod komen:

  • Drijfveren achter trends en ontwikkelingen.
  • Hoe maak je crisis en chaos instrumenteel?
  • Hoe kun je dansen met je angst?
  • 10 onvermijdelijke transities, plus de transitie van Zelf.
  • Beste van de wereld of beste voor de wereld.
  • Moreel leiderschap op basis van drie trancedente vragen.
  • Van Net Zero Net Positive.
i

Ben je nog geen lid van OPEN Business Leaders en wil je graag eens kennismaken? Neem dan contact met ons op via programma@businessleaders.nl of bel naar 085 - 4833 834.

Neem contact op

Praktische informatie


Voor wie:
We vinden het belangrijk dat er een gevoel van gelijkgestemdheid is. Daarom is 'Aan tafel' alleen voor directeuren, ondernemers en bestuurders van middelgrote tot grote organisaties.

Aan dit diner kunnen maximaal 30 mensen deelnemen.

Datum en tijd
Woensdag 15 maart 2023, van 18.00 tot 22.00 uur (inloop met borrel vanaf 17.00 uur).

Locatie
Buitenplaats Doornburgh. Diependaalsedijk 17, Maarssen. Het diner vindt plaats in De Refter.

Aanmelden voor OBL-leden
Het OPEN Business Leaders diner is onderdeel van jouw lidmaatschap. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden via de OPEN Business Leaders-APP of door ons een mail te sturen.

Aanmelden voor niet-OBL-leden
Leuk dat je geïnteresseerd bent in een programma van OPEN Business Leaders. Je kunt je aanmelden door ons een mail te sturen. Overweeg je om vaker deel te nemen aan een van onze programma’s of wil je jouw organisatie kennis laten maken met het aanbod van OPEN Business Leaders? Dan is een lidmaatschap wellicht iets voor jou. Bekijk hier de mogelijkheden

Kosten
Voor OBL-leden is dit programma kosteloos. Voor niet-leden bedragen de kosten EUR 295 (excl. btw).

Graag kennismaken

Ben je nog geen lid van OPEN Business Leaders en wil je graag eens kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons om de mogelijkheden te verkennen.

Neem contact op