Masterclass: De invloed van technologie

Wil je de diepte in met een groep gelijkgestemde leiders? Meld je dan aan. Lees hier meer over het programma en neem vrijblijvend contact op.

Tijdens het college ā€˜De invloed van technologieā€™ verkrijg je inzicht in de ontwikkelingen van de meest innovatieve technologieĆ«n. Dat deze technologie toekomstbepalend is, staat vast. Maar welke praktische impact gaat dit hebben op onze samenleving en organisaties? Het college wordt verzorgd door Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de Technologische Universiteit van Eindhoven en opinieleider op het gebied van innovatieve technologie en de invloed hiervan op de samenleving.


Type: Netwerkprogramma

Startdatum: 16.10.2023

Duur: 13.30 - 18.00 uur

Locatie: Maarssen

Inschrijven

Topexperts en -professoren

OBL masterclasses

Dit zijn masterclasses met topexperts en -professoren uit binnen- en buitenland. De inhoud heeft altijd direct betrekking op de organisatie en gaat over organisatierelevante thematieken als strategie, marketing, HR, finance en personeel. Het doel van de OBL Masterclasses is om jou als leider de juiste handvatten aan te reiken om jouw organisatie te verbeteren.

Programma & inhoud

Technologische ontwikkelingen zijn van gigantische invloed op ons leven, nu en in de toekomst. Slimme systemen worden in vrijwel alle sectoren al toegepast. Het creƫert nieuwe kansen en we kunnen er de grote maatschappelijke problemen mee oplossen als we ons daarvoor inzetten. Maar technologische ontwikkelingen roepen ook controverses op. Kunnen we eigenlijk wel bevatten hoe kunstmatige intelligentie zich zal ontwikkelen? Als computers geprogrammeerd zijn om te denken zoals wij, noemen we dat dan bewustzijn? En hoe ontwerpen we normen en waarden mee in nieuwe technologie?

Tijdens dit college neemt Maarten Steinbuch ons mee naar de toekomst en vertelt hij over de snelheid van technologische ontwikkelingen en de impact daarvan op ons leven en werk.

Maarten Steinbuch

Spreker, wetenschapper, hoogleraar en wereldkampioen voetballende robots; Maarten Steinbuch laat zich nu eenmaal niet in een hokje plaatsen. Een kleine greep uit zijn carriĆØre: hij studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Delft, waar hij later ook promoveerde in de Meet- en Regeltechniek. Hij werkte 12 jaar in de industrie ā€“ onder andere voor Philips ā€“ als werktuigbouwkundige en startte op 39-jarige leeftijd als hoogleraar aan de TU Eindhoven.

Maarten won verschillende prijzen, zoals de ā€˜Simon Stevin Meesterprijsā€™, de ā€˜KIvI Academic Society Awardā€™ en ā€˜Best Teacherā€™ Award. Hij is opinieleider op het gebied van innovatieve technologie en de invloed hiervan op de samenleving. Hij blogt bovendien en spreekt ook buiten de collegezaal voor grote, diverse groepen over toekomstbepalende technologieĆ«n.

Thema's die aan bod komen:

  • De huidige stand van zaken.
  • Wat is de impact van technologie?
  • Wat is de impact van de ontwikkelingssnelheid?
  • Vertaling van technologie naar organisatie?
  • Voor welke dilemma's staan we?
  • Wat is de rol van leiderschap?
i

Ben je nog geen lid van OPEN Business Leaders en wil je graag eens kennismaken? Neem dan contact met ons op via programma@businessleaders.nl of bel naar 085 - 4833 834.

Neem contact op

Praktische informatie


Voor wie:
We vinden het belangrijk dat er een gevoel van gelijkgestemdheid is. Daarom is deze masterclass alleen voor directeuren, ondernemers en bestuurders van middelgrote tot grote organisaties.

Aan deze bijeenkomst kunnen maximaal 30 mensen deelnemen.

Datum en tijd
Maandag 16 oktober 2023, van 13.30 tot 18.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur).

Locatie
Buitenplaats Doornburgh. Diependaalsedijk 17, Maarssen.

Aanmelden voor OBL-leden
Deze OPEN Business Leaders bijeenkomst is onderdeel van jouw lidmaatschap. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden via de OPEN Business Leaders-APP of door ons een mail te sturen.

Aanmelden voor niet-OBL-leden
Leuk dat je geĆÆnteresseerd bent in een programma van OPEN Business Leaders. Je kunt je aanmelden door ons een mail te sturen. Overweeg je om vaker deel te nemen aan een van onze programmaā€™s of wil je jouw organisatie kennis laten maken met het aanbod van OPEN Business Leaders? Dan is een lidmaatschap wellicht iets voor jou. Bekijk hier de mogelijkheden

Kosten
Voor OBL-leden is dit programma kosteloos. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer kennismaken om te kijken of het netwerk bij hen past.

Graag kennismaken

Ben je nog geen lid van OPEN Business Leaders en wil je graag eens kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons om de mogelijkheden te verkennen.

Neem contact op