Leiderschap in verandering

We leven en werken in een wereld waarin groei en expansie centraal staan. We wanen ons in een continue lente en zomer. Inmiddels weten we dat deze mindset onhoudbaar is. Op alle vlakken lopen we tegen de grenzen van groei aan. Maar wat betekent deze wetenschap voor ons leiderschap? Hoe leren we omgaan met themaā€™s als verlies, afscheid, verval, loslaten en de dood?

Op 25 oktober kun je deelnemen aan een bijeenkomst over deze themaā€™s. We gaan onder meer met elkaar in gesprek over wat het betekent als elementen in de organisatie het leven niet meer doorlaten. Daarmee bereiden we ons voor op een van de belangrijkste leiderschapsthemaā€™s van de komende jaren: eindigheid.


Type: Verdiepend programma

Startdatum: 25.10.2023

Duur: 13.30 - 18.00 uur

Locatie: Maarssen

Voor wie: Leden OBL

Inschrijven

Leiderschap en eindigheid

Menselijke en fysieke grenzen

De huidige crises worden zonder twijfel ingegeven door een doorgedraaide consumptiemaatschappij. We zijn letterlijk in de ban geraakt van expansie en groei, alsof het continu lente en zomer kan zijn. De wereld laat inmiddels zien dat we met deze mindset de uitdagingen van deze tijd alleen maar groter maken. Op alle vlakken lopen we tegen menselijke en fysieke grenzen aan. De vraag is nu wat dit betekent voor leiderschap en waar we ons op voor zullen moeten bereiden om (weer) bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Programma & inhoud

Het antwoord op de vraag wat het betekent voor leiderschap bestaat uit twee delen. Het eerste antwoord is, dat we zullen moeten leren omgaan met eindigheid. Dit wordt een van de belangrijkste leiderschapsthemaā€™s van de komende jaren. Het tweede antwoord is dat we daarin zullen moeten leren dat eindigheid en vernieuwing onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat we deze vernieuwing niet echt kunnen controleren of beĆÆnvloeden. Het is als de boom die in de winter zijn bladeren verliest. Juist uit dit proces ontstaat het nieuwe leven ontstaat.

Aan de hand van verschillende ervaringen en oefeningen gaan we tijdens de bijeenkomst met elkaar in gesprek over eindigheid en maken we de vertaling naar leiderschap en organisaties. Welke systemen en processen laten het leven niet meer door? Hoe werkt afscheid? Wat als groei geen mogelijkheid meer is? En kunnen we het aankijken als het eens niet zo lukken?

13.00 uur Ontvangst & inloop
13.30 uur Inleiding op het thema
14.00 uur Ervaringen en discussie
17.30 uur Afsluiting

Thema's die aan bod komen:

  • De adaptieve cyclus in organisaties.
  • De levenscyclus van organisaties.
  • Omgaan met eindigheid in organisaties.
  • Elementen die het leven niet meer doorlaten.
  • De verbinding tussen eindigheid en vernieuwing.
  • Wat gebeurt er als groei niet meer mogelijk is.
i

Ben je nog geen lid van OPEN Business Leaders en wil je graag eens kennismaken? Neem dan contact met ons op via programma@businessleaders.nl of bel naar 085 - 4833 834.

Neem contact op

Praktische informatie


Voor wie:
We vinden het belangrijk dat er een gevoel van gelijkgestemdheid is. Daarom is deze masterclass alleen voor directeuren, ondernemers en bestuurders van middelgrote tot grote organisaties. In sommige gevallen is het mogelijk een collega (-directeur) mee te nemen die verantwoordelijk is voor het thema van de masterclass. Neem contact op met de organisatie als je dat graag wilt.

Aan deze kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

Datum en tijd
Woensdag 25 oktober 2023, van 13.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur).

Locatie
Buitenplaats Doornburgh. Diependaalsedijk 17, Maarssen.

Aanmelden voor OBL-leden
Deze masterclass is onderdeel van jouw lidmaatschap. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden via de OPEN Business Leaders-APP of door ons een mail te sturen.

Aanmelden voor niet-OBL-leden
Leuk dat je geĆÆnteresseerd bent in een programma van OPEN Business Leaders. Je kunt je aanmelden door ons een mail te sturen. Overweeg je om vaker deel te nemen aan een van onze programmaā€™s of wil je jouw organisatie kennis laten maken met het aanbod van OPEN Business Leaders? Dan is een lidmaatschap wellicht iets voor jou. Bekijk hier de mogelijkheden

Kosten
Voor OBL-leden is dit programma kosteloos. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer kennismaken om te kijken of het netwerk bij hen past.

Graag kennismaken

Ben je nog geen lid van OPEN Business Leaders en wil je graag eens kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons om de mogelijkheden te verkennen.

Neem contact op