Aan tafel met Mattias Desmet

'OBL aan tafel' biedt voeding voor lichaam en geest. Schuif aan tafel met een groep gelijkgestemden en zet onder het genot van een heerlijk diner de tanden in prikkelende thema's. Lees hier meer over het programma en neem vrijblijvend contact op.

Woensdag 27 november september gaan we aan tafel met prof. Dr. Mattias Desmet. Al eerder deelde hij zijn boeiende visie op de huidige tijd. Nu gaan we vooral met elkaar in gesprek over de gevolgen van ons mechanistisch en rationalistisch wereldbeeld en daarin zo noodzakelijke kunst van het vrijmoedig (leren) spreken. Een kunst die mogelijk een van de weinige oplossingen is om uit de huidige spanningen en verdeeldheid te komen, alsdus Mattias Desmet. Kortom, deze ‘Aan tafel met
’ wil je niet missen. Lees snel verder.


Type: Netwerkprogramma

Startdatum: 27.11.2024

Duur: 17.00 - 22.00 uur

Locatie: Maarssen

Inschrijven

Samen denken en samen eten

Aan tafel met...

De opzet van ‘Aan tafel met
’ is eenvoudig. Het is als een diner pensant. Het is samen luisteren, samen denken en samen eten. Met ‘Aan tafel’ willen we een fijne manier faciliteren om met elkaar in gesprek te gaan over wat je op dit moment bezighoudt en wat er speelt in de wereld. Daarbij verkennen we natuurlijk waar we elkaar als mens, als leider en als organisatie verder kunnen helpen.

i

Ben je nog geen lid van OPEN Business Leaders en wil je graag eens kennismaken? Neem dan contact met ons op via programma@businessleaders.nl of bel naar 085 - 4833 834.

Neem contact op

Programma & inhoud

Als ondernemer of directeur ben je altijd bezig met de lange termijn van jouw organisatie. Het is daarom belangrijk om te ontwikkelen, op de hoogte te blijven, je te voeden met relevante kennis en inzichten en je te omgeven met gelijkgestemden. Daarom bieden we binnen OBL een stroom van diners aan waarin, naast verdieping, de samenkomst en het ‘sparren met elkaar’ centraal staan. Een unieke gelegenheid om in- en uit te zoomen en effectief en in openheid te sparren met gelijkgestemden.

Aan tafel met: Mattias Desmet

Mattias Desmet is hoogleraar klinische psychologie aan de universiteit van Gent. Anders dan voor hem gebruikelijk, was hij een van de eersten die zich begon uit te spreken tegen het beleid van de overheden gedurende de coronacrisis. Daarin doorzag hij het mechanisme van massavorming, het totalitarisme, wat volledig iets anders is dan een dictatuur. De vraag is alleen hoe je omgaat met het mechanisme van massavorming en wat een antwoord hierop is. Heel eenvoudig: het spreken van waarheid, vrijmoedigheid. Maar hoe doe je dat in een veld van verdeeldheid en spanning? Hebben we nog de moed om vrijmoedig te spreken? Om ons, ondanks te verschillen, te verbinden met de ander? Wie nĂș zijn waarheid spreekt, verandert de toekomst.

Ben je - net als wij - geraakt door dit onderwerp? Bekijk dan ook eensde deelname van Mattias aan ‘Tegenwind’, een meer dan boeiende documentaire-reeks over zes wetenschappers in het oog van de storm. In ‘Tegenwind’ deelt Mattias op een heel genuanceerde manier zijn visie op de samenleving en gaat hij in op onderwerpen die velen onder ons ervaren en denken maar niet op tafel leggen vanwege de gevoeligheid.

Daarom aan tafel...

  • Uniek moment om in- en uit te zoomen.
  • Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.
  • Voed je met relevante kennis en inzichten.
  • In openheid sparren met andere leiders.
  • Gun jezelf een fijne en ontspannen avond.

Praktische informatie


Voor wie:
We vinden het belangrijk dat er een gevoel van gelijkgestemdheid is. Daarom is 'Aan tafel' alleen voor directeuren, ondernemers en bestuurders van middelgrote tot grote organisaties.

Aan dit diner kunnen maximaal 30 mensen deelnemen.

Datum en tijd
Woensdag 27 november 2024, van 18.00 tot 22.00 uur (inloop met borrel vanaf 17.00 uur).

Locatie
Buitenplaats Doornburgh. Diependaalsedijk 17, Maarssen. Het diner vindt plaats in De Refter.

Aanmelden voor OBL-leden
Het OPEN Business Leaders diner is onderdeel van jouw lidmaatschap. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden via de OPEN Business Leaders-APP of door ons een mail te sturen.

Aanmelden voor niet-OBL-leden
Leuk dat je geïnteresseerd bent in een programma van OPEN Business Leaders. Je kunt je aanmelden door ons een mail te sturen. Overweeg je om vaker deel te nemen aan een van onze programma’s of wil je jouw organisatie kennis laten maken met het aanbod van OPEN Business Leaders? Dan is een lidmaatschap wellicht iets voor jou. Bekijk hier de mogelijkheden

Kosten
Voor OBL-leden is dit programma kosteloos. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer kennismaken om te kijken of het netwerk bij hen past.

Ontdek de mogelijkheden

Graag kennismaken

Ben je nog geen lid van OPEN Business Leaders en wil je graag eens kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons om de mogelijkheden te verkennen.

Neem contact op